2007. november 4., vasárnap

Csapatunk az SZTK Híradóban

Az SZTK Híradó szerkesztősége felkérte blogunkat, hogy a felnőtt csapat október 27-i itthoni mérkőzése előtt megjelenő számhoz állítsunk össze egy A4-es oldalnyi anyagot az U12-es csapatról, röviden bemutatva az eddig megtett utat a szülők/szurkolók nézőpontjából, illetve felvázolva a jelenlegi helyzetet és a jövőre vonatkozó elképzeléseket az edző, Pandur Tamás szemével. Az alábbiakban az elkészített cikk ténylegesen megjelent - a leadotthoz képest terjedelmi okokból némileg rövidített - változata olvasható:

UTÁNPÓTLÁS HÍREK

Mint ahogyan az U12-esek általában, a mi csapatunk is volt U11-es, sőt U10-es is, bár az már tényleg a régmúlt ködébe vész. Annak idején még Hollik Andrással, Borsos Vilmossal, majd Hamar Istvánnal kezdték meg a srácok az alapozást. Az elmúlt év őszétől, immár Herling Erik irányításával, 4-6 csapatos, körmérkőzéses tornákon volt a sor, amelyek remek alkalmat kínáltak az összerázódásra. Szép lassan kialakultak a posztok: ki az, aki inkább a védőmunkában tud hasznára lenni a csapatnak, ki képes irányítani a többieket, netán egy egyéni villanással eldönteni a mérkőzést. Megkoronázása volt ennek a modellnek a 2006 decemberében, az edzésekhez is kiváló terepül szolgáló Futsal Arénában rendezett Mikulás-kupa, ahonnan igazi érmet is hazavihettek a fiúk. Időközben Herling Erik külföldre szerződött, így ismét új edzőt kapott a csapat. Török Csaba következetes munkával folytatta a felkészítést. A már megszokott tornák mellett, miután csapatunkat benevezték egy ausztriai nemzetközi tornára, a fokozatosan összeálló „utazó keret” edzőmérkőzéseken is csiszolódott. A fiúk felkészültségét mutatja, hogy a hazaérkezés másnapján, a Kéktón tartott sportnapon, a 9 csapatos „ifjúsági” mezőnyben csak tizenegyesekkel kaptunk ki a döntőben, egy három évvel idősebbekből álló ellenféltől.

Az idei őszi szezon nagy változást hozott a csapat életében, amely természetesen a kezdetekhez képest alaposan átalakult. Az eredeti U10-es társaságból talán ha fél tucat játékos található a mai keretben. Az igazi újdonság azonban az, hogy immár nagypályás bajnokságban játszunk, ráadásul az U13-as korosztályban, ami néha bizony több évnyi és még több centiméternyi előnyben mutatkozik meg, az ellenfelek javára. Az új, s reményeink szerint immár valóban hosszú távon megmaradó edző, Pandur Tamás - az SZTK felnőtt csapatának csatára - irányításával azonban a csapat egyre inkább magára talál, s a jó hangulatú, de kemény és átgondolt edzésmunkára támaszkodva, valamint a fiúkat meccsről-meccsre elkísérő szülői szurkolótábor lelkes biztatásától erősítve biztosak vagyunk benne, hogy előbb-utóbb a sikerek is jelentkeznek majd. Ezt a célt szolgálja az SZTK U12-es csapatának nemrégiben elindult szurkolói blogja is, amely Zsubori Ervin szerkesztésében, képriportokkal gazdagon illusztrálva dokumentálja a srácok szerepléseit.

Az U12-es csapatról edzői szemmel Pandur Tamás nyilatkozik: Az első tétmeccsen Dunaharaszti ellen vereséget szenvedtünk, amely nagyrészt azzal magyarázható, hogy az ellenfélben három túlkoros játszott. Monoron már mi is visszajátszó focistákkal álltunk fel, ez a játékon is látható volt, a vereség ellenére. A Törökbálint elleni harmadik mérkőzés nagyszerűen kezdődött számunkra. Végre helyzeteket dolgoztunk ki, és az első félidőben partnerei voltunk az ellenfélnek. Az ezt követő százhalombattai meccsen végre gólokat lőttünk, sőt még a vezetést is mi szereztük meg. A vereség ellenére elégedett vagyok a játékosok fejlődésével és hozzáállásával. Örülök, hogy az eredmények nem szegik kedvüket. Ez a tanulóév csak hasznunkra válhat a következő szezonban, ahol korosztályuknak megfelelő csapatok ellen játszhatnak majd.

Ami a jövőt illeti, a tavaszi szezon előtt még vár ránk egy téli alapozás, ahol szeretném még jobban felkészíteni a csapatot. Bízom abban, hogy ez az eredményekben is meg fog mutatkozni. Ha mód lesz rá, több teremtornára is elmennénk a télen, hogy a srácok minél többet focizzanak a szünetben. Ebben remélem segítségünkre lesz az egyesület is. Jómagam több évig szeretnék dolgozni ezzel a csapattal, mert nem tesz jót a játékosoknak, ha évente új edző keze alá kerülnek. Ha még jobban megismerjük egymást, az csak a gyerekek fejlődését fogja segíteni. Azon leszek, hogy továbbra is olyan lelkesen járjanak edzésekre, mint eddig, és minél többen megszeressék ezt a játékot.

Összeállította: Zsubori Ervin, Haász Gábor

Nincsenek megjegyzések: